Dzisiaj jest: Wtorek, 13.04.2021 Imieniny: Przemysława i Hermenegildy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Parzybroda


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka kapusta włoska
  • 6 sztuk ziemniaków
  • 1 sztuka marchew
  • 1 sztuka cebula
  • 300 g  boczku
  • 1 łyżka  mąki
  • 500 ml  bulionu
  • kminek
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę poszatkuj. Boczek pokrój w kostkę. Ziemniaki i cebulę obierz, pokrój w kostkę. Marchew obierz i starkuj na tarce o dużych oczkach.
  2. Olej rozgrzej w sporym garnku i podsmaż na nim boczek i cebulę. Następnie dodaj ziemniaki i marchew. Wymieszaj i podsmaż.
  3. Dodaj poszatkowaną kapustę . Wlej bulion. Przypraw solą, pieprzem i kminkiem. Wymieszaj i duś około 30 minut. Pod koniec gotowania dodaj łyżkę mąki, wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE