Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pasztet cielęcy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  cielęciny
  • 350 g  boczku
  • 200 g  wątróbki cielęcej
  • 1 sztuka cebulka
  • 1 sztuka kajzerka
  • 4 sztuki jajka
  • 1 szklanka  bulionu
  • 1 sztuka marchewka
  • masło do wysmarowania formy
  • bułka tarta
  • pieprz
  • sól
  • ziele angielskie

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso i boczek opłucz. Marchew z cebulą obierz i dodaj do mięsa. Następnie dodaj również ziele angielskie, sól i pieprz. Zalej wszystko bulionem, duś aż mięso będzie miękkie. Na 10 minut przed końcem gotowania dodaj wątróbkę.
  2. Bułkę namocz w wodzie, zmiel razem z uduszonym mięsem i marchewką. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj jajka i dokładnie wyrób na jednolitą masę.
  3. Formę w kształcie gwiazdy wysmaruj masłem, obsyp bułką tartą. Tak przygotowaną blachę wypełnij mięsem, wyrównaj wierzch. Piecz 50 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE