Dzisiaj jest: Wtorek, 26.05.2020 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Pasztet cielęcy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  cielęciny
  • 350 g  boczku
  • 200 g  wątróbki cielęcej
  • 1 sztuka cebulka
  • 1 sztuka kajzerka
  • 4 sztuki jajka
  • 1 szklanka  bulionu
  • 1 sztuka marchewka
  • masło do wysmarowania formy
  • bułka tarta
  • pieprz
  • sól
  • ziele angielskie

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso i boczek opłucz. Marchew z cebulą obierz i dodaj do mięsa. Następnie dodaj również ziele angielskie, sól i pieprz. Zalej wszystko bulionem, duś aż mięso będzie miękkie. Na 10 minut przed końcem gotowania dodaj wątróbkę.
  2. Bułkę namocz w wodzie, zmiel razem z uduszonym mięsem i marchewką. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj jajka i dokładnie wyrób na jednolitą masę.
  3. Formę w kształcie gwiazdy wysmaruj masłem, obsyp bułką tartą. Tak przygotowaną blachę wypełnij mięsem, wyrównaj wierzch. Piecz 50 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE