Dzisiaj jest: Poniedziałek, 02.12.2024 Imieniny: Pauliny i Balbiny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pasztet z indyka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1.5 kg  mięsa z indyka
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka pietruszka
  • 3 sztuki żółtka
  • 4 łyżki  masła
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżeczka  soli
  • 1/2 łyżeczki  świeżo zmielonego czarnego pieprzu

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso z indyka ugotuj razem z włoszczyzną.
  2. W garnku rozpuść 2 łyżki masła. Dodaj obraną i posiekaną cebulę. Duś na średnim ogniu przez 5 minut, aż cebula zmięknie. Zdejmij z ognia.
  3. Mięso obierz z kości i zmiel razem z włoszczyzną i cebulą. Następnie przełóż powstałą masę mięsną do miski. Dodaj resztę masła, żółtka, sól oraz pieprz. Wyrób wszystko na gładką masę.
  4. Formę keksową wysmaruj tłuszczem. Następnie przełóż do niej masę mięsną. Rozprowadź ją równomiernie, aby ściśle przylegała do formy i wygładź powierzchnię widelcem. Piecz 40 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE