Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Pieczeń drobiowa z farszem serowo-jarzynowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  piersi indyczej w jednym kawałku
  • 30 dag  marchewki
  • 40 dag  pora
  • 25 dag  twarożku
  • 1 pęczek  włoszczyzny
  • 40 dag  ziemniaków
  • 4 sztuki pomidory
  • 125 ml  rosołu
  • 100 g  śmietany kremówki
  • 1 sztuka żółtko
  • 3 łyżki  musztardy
  • 2 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  złotej zasmażki
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew obrać, umyć i pokroić w plastry. Następnie gotować 5 minut w osolonej wodzie i odsączyć na cedzaku. 10 dag pora wymyć i pokroić w plastry.
  2. Twaróg utrzeć z 2 łyżkami musztardy i żółtkiem na gładka masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. Mięso wymyć, osuszyć i wyciąć w nim kieszeń. Indyka nafaszerować twarożkiem wtykając w niego odgotowane plastry marchwi i pora. Spiąć kieszeń wykałaczkami i ścisnąć mocno nitką.
  4. Piekarnik nagrzać do 200 st. C i piec w nim mięso przez 75 minut.
  5. Włoszczyznę umyć, obrać i pokroić w grubą kostkę. Zalać dwoma szklankami wody.
  6. Ziemniaki obrać, pokroić na połówki i gotować 20 minut w osolonej wodzie.
  7. 30 dag pora oczyścić i pokroić w małe kawałki. Pomidory umyć, osuszyć i pokroić w kostkę.
  8. Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć na nim pory. Następnie podlać pora rosołem i dusić 5 minut. Po chwili dodać pomidory i ziemniaki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.
  9. Sos z pieczenia mięsa odcedzić, dodać 100 g śmietany, zagotować. Mieszając połączyć z zasmażką i jeszcze raz zagotować. Przyprawić pieprzem i musztardą.
  10. Pieczeń z indyka ułożyć na półmisku, ozdobić duszonymi warzywami i polać sosem. Przed podaniem udekorować natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: kolekcja dobrej kuchni


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE