Dzisiaj jest: Czwartek, 28.05.2020 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Pieczeń rzymska z jajkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 sztuka duża cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka kajzerka
  • 1 szklanka  mleka
  • 6 sztuk jajek
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 1 łyżeczka  majeranku
  • 2 łyżki  kaszy manny
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta

Sposób przyrządzania:

  1. Kajzerkę namocz w mleku, a następnie odciśnij. 4 jajka ugotuj na twardo.
  2. Cebulę, czosnek i odciśniętą bułkę zmiel w maszynce do mięsa.
  3. Do mięsa dodaj posiekaną natkę pietruszki, majeranek, sól, pieprz, kaszę mannę, zmieloną cebulę, czosnek i bułkę. Wbij dwa jajka i dokładnie wymieszaj na jednolitą masę.
  4. Formę keksówkę wysmaruj masłem i obsyp bułką tartą. Przełóż połowę mięsnej masy do formy. Ułóż na niej 4 ugotowane jajka. Przykryj resztą mięsa i posyp bułką tartą.
  5. Zakryj pieczeń folią aluminiową i piecz 45 minut w temperaturze 180 st. C. Po tym czasie zdejmij folię i piecz kolejne 45 minut.
  6. Po upieczeniu odstaw pieczeń, by wystygła. Następnie wstaw ją na noc do lodówki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE