Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Pierś kurczaka w winie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 500 sztuk filetu z kurczaka
  • 250 sztuk pieczarek
  • 4 łyżki  oliwy
  • 150 sztuk słodkiego białego wina
  • 150 sztuk śmietany
  • 1.5 łyżek  soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Filet z kurczaka pokroić w małą kostkę. Pieczarki opłukać, oczyścić szczoteczką i pokroić w ćwiartki.
  2. Mięso smażyć na dobrze rozgrzanej oliwie około 5 minut, cały czas mieszając.
  3. Dodać pokrojone pieczarki i smażyć jeszcze około 2 minut.
  4. Wlać wino oraz śmietanę, zagotować i dusić około 1 minuty.
  5. Natkę pietruszki umyć, otrząsnąć z wody i drobno posiekać. Kurczaka doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Całość posypać natką pietruszki i podawać z pieczywem.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE