Dzisiaj jest: Wtorek, 02.06.2020 Imieniny: Erazma i Marianny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Placki naleśnikowe z papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

    Ciasto
  • 3 sztuki jajka
  • 1 szklanka  mąki
  • 1/2 szklanki  wody
  • 1 szczypta  soli
    Farsz
  • 2 sztuki cienkie parówki
  • 1 sztuka mała czerwona papryka
  • 3 łyżki  posiekanej natki pietruszki
    Dodatkowo
  • 4 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wrzuć mąkę, jajka, wodę i sól. Zmiksuj na jednolitą masę.
  2. Paprykę umyj, osusz i usuń gniazdo nasienne. Miąższ pokrój w drobną kostkę. Parówki obierz z folii, pokrój w cienkie plastry.
  3. Paprykę, parówki i natkę pietruszki dodaj do ciasta naleśnikowego. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
  4. Oliwę rozgrzej. Nakładaj porcje ciasta formując placuszki. Smaż z obu stron na rumiano.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE