Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- Ciasto
- 3 sztuki jajka
- 1 szklanka mąki
- 1/2 szklanki wody
- 1 szczypta soli
- Farsz
- 2 sztuki cienkie parówki
- 1 sztuka mała czerwona papryka
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- Dodatkowo
- 4 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do miski wrzuć mąkę, jajka, wodę i sól. Zmiksuj na jednolitą masę.
- Paprykę umyj, osusz i usuń gniazdo nasienne. Miąższ pokrój w drobną kostkę. Parówki obierz z folii, pokrój w cienkie plastry.
- Paprykę, parówki i natkę pietruszki dodaj do ciasta naleśnikowego. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
- Oliwę rozgrzej. Nakładaj porcje ciasta formując placuszki. Smaż z obu stron na rumiano.
Źródło przepisu: przyślij przepis!