Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- Ciasto
3 sztuki jajka
1 szklanka mąki
1/2 szklanki wody
1 szczypta soli
- Farsz
2 sztuki cienkie parówki
1 sztuka mała czerwona papryka
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- Dodatkowo
4 łyżki oliwy
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do miski wrzuć mąkę, jajka, wodę i sól. Zmiksuj na jednolitą masę.
- Paprykę umyj, osusz i usuń gniazdo nasienne. Miąższ pokrój w drobną kostkę. Parówki obierz z folii, pokrój w cienkie plastry.
- Paprykę, parówki i natkę pietruszki dodaj do ciasta naleśnikowego. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
- Oliwę rozgrzej. Nakładaj porcje ciasta formując placuszki. Smaż z obu stron na rumiano.
Źródło przepisu: przyślij przepis!