Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
- 1.5 kg ziemniaków
- 2 sztuki cebule
- 2 sztuki jajka
- 2 ząbki czosnku
- 6 łyżek mąki
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
- Farsz
- 1/2 kg mięsa mielonego
- 20 dag sera żółtego w plastrach
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki i cebule obierz i zetrzyj na tarce. Wymieszaj z jajkami, posiekanym czosnkiem, mąką i przyprawami. Mięso dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
- Na rozgrzany olej nakładaj cienkie warstwy ciasta na placki, plasterek sera i płaski placek uformowany z mięsa. Przykryj cienką warstwą masy ziemniaczanej. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Źródło przepisu: przyślij przepis!