Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
1.5 kg ziemniaków
2 sztuki cebule
2 sztuki jajka
2 ząbki czosnku
6 łyżek mąki
sól
pieprz
olej do smażenia
- Farsz
1/2 kg mięsa mielonego
20 dag sera żółtego w plastrach
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki i cebule obierz i zetrzyj na tarce. Wymieszaj z jajkami, posiekanym czosnkiem, mąką i przyprawami. Mięso dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
- Na rozgrzany olej nakładaj cienkie warstwy ciasta na placki, plasterek sera i płaski placek uformowany z mięsa. Przykryj cienką warstwą masy ziemniaczanej. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Źródło przepisu: przyślij przepis!