Przygotowanie:
Kuchnia:
hiszpańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
600 sztuk filetów wieprzowych
175 sztuk wody
8 ząbków czosnku
1 sztuka gałązka oregano
1 sztuka liść laurowy
sól
pieprz
200 sztuk kiełbasy chorizo
1 łyżeczka sproszkowanej papryki
50 sztuk smalcu wieprzowego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filety wieprzowe pokroić w średnią kostkę. Czosnek obrać i grubo posiekać.
- Oregano pokroić, otrząsnąć z wody i oderwać listki. Drobno posiekać.
- Pokrojone mięso wrzucić do garnka. Dodać czosnek, liść laurowy, oregano, troszkę soli i pieprzu. Wlać wodę, mięso przykryć i gotować na małym ogniu około 10-15 minut.
- Kiełbasę pokroić w cienkie plastry i dodać do mięsa. Przyprawić papryką i smalcem, wszystko gotować jeszcze kilka minut, aż mięso będzie miękkie, a woda odparuje.
Źródło przepisu: książka kucharska