Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Polędwica wieprzowa z chorizo


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 600 sztuk filetów wieprzowych
  • 175 sztuk wody
  • 8 ząbków  czosnku
  • 1 sztuka gałązka oregano
  • 1 sztuka liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • 200 sztuk kiełbasy chorizo
  • 1 łyżeczka  sproszkowanej papryki
  • 50 sztuk smalcu wieprzowego

Sposób przyrządzania:

  1. Filety wieprzowe pokroić w średnią kostkę. Czosnek obrać i grubo posiekać.
  2. Oregano pokroić, otrząsnąć z wody i oderwać listki. Drobno posiekać.
  3. Pokrojone mięso wrzucić do garnka. Dodać czosnek, liść laurowy, oregano, troszkę soli i pieprzu. Wlać wodę, mięso przykryć i gotować na małym ogniu około 10-15 minut.
  4. Kiełbasę pokroić w cienkie plastry i dodać do mięsa. Przyprawić papryką i smalcem, wszystko gotować jeszcze kilka minut, aż mięso będzie miękkie, a woda odparuje.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE