Przygotowanie:
Kuchnia:
hiszpańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 600 sztuk filetów wieprzowych
- 175 sztuk wody
- 8 ząbków czosnku
- 1 sztuka gałązka oregano
- 1 sztuka liść laurowy
- sól
- pieprz
- 200 sztuk kiełbasy chorizo
- 1 łyżeczka sproszkowanej papryki
- 50 sztuk smalcu wieprzowego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filety wieprzowe pokroić w średnią kostkę. Czosnek obrać i grubo posiekać.
- Oregano pokroić, otrząsnąć z wody i oderwać listki. Drobno posiekać.
- Pokrojone mięso wrzucić do garnka. Dodać czosnek, liść laurowy, oregano, troszkę soli i pieprzu. Wlać wodę, mięso przykryć i gotować na małym ogniu około 10-15 minut.
- Kiełbasę pokroić w cienkie plastry i dodać do mięsa. Przyprawić papryką i smalcem, wszystko gotować jeszcze kilka minut, aż mięso będzie miękkie, a woda odparuje.
Źródło przepisu: książka kucharska