Dzisiaj jest: Czwartek, 24.09.2020 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Risotto z warzyw


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

chińska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 20 dag  ryżu zmieszanego z dzikim ryżem (gotowe opakowanie),
  • 6 łyżek  oleju,
  • 50 dag  mrożonej mieszanki warzywnej,
  • 6 łyżek  sosu sojowego,
  • 1/4 sztuki litra rosołu,
  • 40 dag  ugotowanego mięsa drobiowego.

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż podsmażyć na oleju i po dodaniu rozmrożonych warzyw dokładnie razem wymieszać. Następnie dolać sos sojowy i rosół.
  2. Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 35 minut.
  3. Mięso pokroić w kostkę i na 5 minut przed zakończeniem gotowania dodać do risotta.
  4. Można posypać tartym serem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 17


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE