Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Risotto z warzyw


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

chińska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 20 dag  ryżu zmieszanego z dzikim ryżem (gotowe opakowanie),
  • 6 łyżek  oleju,
  • 50 dag  mrożonej mieszanki warzywnej,
  • 6 łyżek  sosu sojowego,
  • 1/4 sztuki litra rosołu,
  • 40 dag  ugotowanego mięsa drobiowego.

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż podsmażyć na oleju i po dodaniu rozmrożonych warzyw dokładnie razem wymieszać. Następnie dolać sos sojowy i rosół.
  2. Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 35 minut.
  3. Mięso pokroić w kostkę i na 5 minut przed zakończeniem gotowania dodać do risotta.
  4. Można posypać tartym serem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 17


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE