Dzisiaj jest: Piątek, 31.03.2023 Imieniny: Balbiny i Gwidona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Rolada boczkowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 1 kg  surowego boczku
  • słodka mielona papryka
  • 3 ząbki  czosnku
  • 10 sztuk ziaren ziela angielskiego
  • 10-12 sztuk liści laurowych
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Boczek umyj i osusz. Natrzyj mięso solą, pieprzem i czosnkiem. Razem z liśćmi laurowymi i zielem angielskim zwiń mięso w roladę. Wstaw do lodówki na co najmniej 8 godzin.
  2. Roladę rozwiń, usuń liście laurowe i ziele angielskie. Ponownie zwiń i obwiąż nicią. Wierzch rolady natrzyj słodką papryką. Włóż mięso w rękaw do pieczenia. Piecz 60 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE