Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 5 - 8 osób
Składniki
1 kg surowego boczku
słodka mielona papryka
3 ząbki czosnku
10 sztuk ziaren ziela angielskiego
10-12 sztuk liści laurowych
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Boczek umyj i osusz. Natrzyj mięso solą, pieprzem i czosnkiem. Razem z liśćmi laurowymi i zielem angielskim zwiń mięso w roladę. Wstaw do lodówki na co najmniej 8 godzin.
- Roladę rozwiń, usuń liście laurowe i ziele angielskie. Ponownie zwiń i obwiąż nicią. Wierzch rolady natrzyj słodką papryką. Włóż mięso w rękaw do pieczenia. Piecz 60 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: przyślij przepis!