Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 5 - 10 osób
Składniki
- 350 g żółtego sera
- 300 g pieczarek
- 350 g fileta z kurczaka
- 1 sztuka cebula
- 3 sztuki jajka
- 1/2 sztuki szkl. majonezu
- sól
- pieprz
- olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ser zetrzyj na tarce, wymieszaj go z jajkami i majonezem. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wylej na nią masę serową. Piecz 20 minut w 180 st. C.
- Mięso umyj, osusz i przekrój w poprzek. Rozbij. Dopraw solą i pieprzem.
- Pieczarki oczyść i pokrój w plastry. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Duś razem na rozgrzanym oleju.
- Na upieczony, ciepły ser wyłóż mięso, przykryj pieczarkami z cebulą. Zwiń w roladę. Piecz 25 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: przyślij przepis!