Dzisiaj jest: Wtorek, 15.10.2024 Imieniny: Teresy i Jadwigi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Roladki z indyka z papryką i serem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  piersi z indyka
  • 200 g  żółtego sera
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 2 sztuki dymki
  • 1 ząbek  czosnku
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • skórka starta z 1 cytryny
  • 1/2 szklanki  oliwy
  • olej do smażenia
  • rozmaryn
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Dymki i czosnek obierz i posiekaj. Wymieszaj ze startą skórką i sokiem z cytryny, oliwą, solą oraz pieprzem.
  2. Indyka umyj i osusz. Pokrój w poprzek na plastry, włóż do marynaty na 40 minut. Następnie odsącz.
  3. Ser i umytą paprykę pokrój w cienkie paseczki, a następnie ułóż je na mięsie. Zwijaj indyka w roladki i spinaj wykałaczkami. Obsmaż na rozgrzanej oliwie, przełóż z gałązką rozmarynu do formy żaroodpornej. Piecz w temperaturze 160 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE