Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
1 kg piersi z indyka
200 g żółtego sera
1 sztuka żółta papryka
1 sztuka czerwona papryka
2 sztuki dymki
1 ząbek czosnku
sok wyciśnięty z 1 cytryny
skórka starta z 1 cytryny
1/2 szklanki oliwy
olej do smażenia
rozmaryn
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Dymki i czosnek obierz i posiekaj. Wymieszaj ze startą skórką i sokiem z cytryny, oliwą, solą oraz pieprzem.
- Indyka umyj i osusz. Pokrój w poprzek na plastry, włóż do marynaty na 40 minut. Następnie odsącz.
- Ser i umytą paprykę pokrój w cienkie paseczki, a następnie ułóż je na mięsie. Zwijaj indyka w roladki i spinaj wykałaczkami. Obsmaż na rozgrzanej oliwie, przełóż z gałązką rozmarynu do formy żaroodpornej. Piecz w temperaturze 160 st. C.
Źródło przepisu: Poradnik Smakosza