Dzisiaj jest: Niedziela, 01.12.2024 Imieniny: Natalii i Eligiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Roladki z indyka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 500 g  piersi z indyka
  • 200 g  żółtego sera
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • olej
  • rozmaryn
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso z indyka umyj, osusz i pokrój w poprzek na plastry. Posyp solą i pieprzem.
  2. Papryki umyj, osusz i oczyść z nasion. Ser i paprykę pokrój w cienkie paseczki. Następnie ułóż je na plastrach mięsa, zawiń w rulonik i zepnij wykałaczkami.
  3. Obsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie przełóż roladki do naczynia żaroodpornego. Dodaj gałązkę rozmarynu, skrop olejem i przykryj folią aluminiową. Piecz 15 minut w temperaturze 160 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE