Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 5 osób
Składniki
- 500 g piersi z indyka
- 200 g żółtego sera
- 1 sztuka żółta papryka
- 1 sztuka czerwona papryka
- olej
- rozmaryn
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso z indyka umyj, osusz i pokrój w poprzek na plastry. Posyp solą i pieprzem.
- Papryki umyj, osusz i oczyść z nasion. Ser i paprykę pokrój w cienkie paseczki. Następnie ułóż je na plastrach mięsa, zawiń w rulonik i zepnij wykałaczkami.
- Obsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie przełóż roladki do naczynia żaroodpornego. Dodaj gałązkę rozmarynu, skrop olejem i przykryj folią aluminiową. Piecz 15 minut w temperaturze 160 st. C.
Źródło przepisu: moja Kuchnia