Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 5 osób
Składniki
500 g piersi z indyka
200 g żółtego sera
1 sztuka żółta papryka
1 sztuka czerwona papryka
olej
rozmaryn
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso z indyka umyj, osusz i pokrój w poprzek na plastry. Posyp solą i pieprzem.
- Papryki umyj, osusz i oczyść z nasion. Ser i paprykę pokrój w cienkie paseczki. Następnie ułóż je na plastrach mięsa, zawiń w rulonik i zepnij wykałaczkami.
- Obsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie przełóż roladki do naczynia żaroodpornego. Dodaj gałązkę rozmarynu, skrop olejem i przykryj folią aluminiową. Piecz 15 minut w temperaturze 160 st. C.
Źródło przepisu: moja Kuchnia