Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.09.2020 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Roladki z indyka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 500 g  piersi z indyka
  • 200 g  żółtego sera
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • olej
  • rozmaryn
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso z indyka umyj, osusz i pokrój w poprzek na plastry. Posyp solą i pieprzem.
  2. Papryki umyj, osusz i oczyść z nasion. Ser i paprykę pokrój w cienkie paseczki. Następnie ułóż je na plastrach mięsa, zawiń w rulonik i zepnij wykałaczkami.
  3. Obsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie przełóż roladki do naczynia żaroodpornego. Dodaj gałązkę rozmarynu, skrop olejem i przykryj folią aluminiową. Piecz 15 minut w temperaturze 160 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE