Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 10 sztuk plasterków gotowanej chudej szynki
- półtorej szklanki śmietany
- 2 łyżki utartego chrzanu
- sok z cytryny
- 2 łyżki żelatyny
- sól
- cukier
- sałata
|
|
Sposób przyrządzania:
- Żelatynę zalać niewielką ilością wrzątku i dokładnie rozpuścić. Ochłodzoną śmietanę ubić trzepaczką, dodając chrzan, sok z cytryny, sól, odrobinę cukru, a pod koniec ubijania rozpuszczoną żelatynę.
- Plasterki szynki posmarować ubitą śmietaną i zwinąć w ruloniki. Na półmisku ułożyć liście sałaty, a na nich roladki z szynki.
Źródło przepisu: książka przepisy