Dzisiaj jest: Środa, 18.06.2025 Imieniny: Marka i Elżbiety



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Schab na zimno z owocową nutą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  schabu bez kości
  • 1 sztuka duża cebula
  • 1.5 szklanek  soku jabłkowego
  • 2 łyżki  żelatyny
  • 2 łyżki  oleju
  • mała kiść ciemnych winogron
  • 4 sztuki połówki brzoskwiń z puszki
  • 1/2 sztuki papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz, obłóż pokrojoną w plastry cebulą i zalej szklanką soku jabłkowego. Odstaw w chłodne miejsce na 3 godziny. Następnie odsącz mięso, natrzyj je solą, pieprzem i posmaruj olejem.
  2. Ułóż mięso w naczyniu żaroodpornym, podlej sokiem z marynaty. Piecz 1,5 godziny w temperaturze 180 st. C.
  3. Upieczone mięso odstaw do wystygnięcia, a sos z pieczeni przecedź.
  4. Żelatynę namocz w 1/2 szklanki soku jabłkowego i dodaj do sosu. Podgrzewaj, mieszając, aż żelatyna się rozpuści. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
  5. Schab pokrój w plastry, ułóż na półmisku. Udekoruj pokrojonymi w plastry brzoskwiniami, papryką i winogronami. Zalej tężejącą galaretą. Odstaw na godzinę do lodówki.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE