Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 10 - 20 osób
Składniki
2 kg schabu
4 ząbki czosnku
1 łyżka soli
1 łyżka pieprzu
2 łyżki słodkiej mielonej papryki
1 łyżka ostrej mielonej papryki
1 łyżka majeranku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyj i osusz. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Do miski wrzuć czosnek, sól, pieprz, słodką i ostrą paprykę oraz majeranek. Wymieszaj. Natrzyj przyprawami mięso i odstaw je na 24 godziny.
- Zagotuj 2 l wody, po czym zdejmij garnek z ognia. Włóż mięso i parz je przez 30 minut pod przykryciem. Następnie wyjmij mięso i ponownie zagotuj tę samą wodę. Zdejmij garnek z ognia i ponownie włóż mięso do wrzątku. Parz 30 minut, wyjmij i ostudź.
Źródło przepisu: przyślij przepis!