Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Schab w sosie cytrynowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  ryżu
  • 60 dag  schabu wieprzowego
  • 4 łyżki  oleju
  • 250 ml  białego wytrawnego wina
  • 6 plastrów  cytryny
  • 1 łyżeczka  curry
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój na plastry o grubości 0,5 cm.
  2. Olej rozgrzej na patelni i podsmaż na nim mięso. Kiedy schab się zrumieni, wlej na patelnię 125 ml wina i smaż jeszcze 5 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i curry. Smaż jeszcze 10 minut stopniowo dodając pozostałe wino.
  3. Następnie zwiększ ogień i wrzuć na patelnię plastry cytryny. Gotuj, aż sos zgęstnieje.
  4. Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Podawaj z mięsem i sosem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kolekcja dobrej kuchni


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE