Dzisiaj jest: Czwartek, 10.10.2024 Imieniny: Pauliny i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Schab z borowikami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 400 g  borowików
  • 1.2 kg  schabu
  • 150 g  karkówki
  • 150 g  mięsa drobiowego
  • 3 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki  posiekanego koperku
  • 2 łyżki  posiekanego oregano
  • olej
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby oczyść, umyj, pokrój, odgotuj w osolonym wrzątku i odcedź.
  2. Schab umyj, osusz i rozetnij tak, aby powstał duży płat mięsa. Następnie rozbij go lekko tłuczkiem, natrzyj majerankiem, solą i pieprzem.
  3. Karkówkę zmiel razem z mięsem drobiowym i obranym czosnkiem. Powstałą masę wymieszaj z natką, koperkiem, oregano oraz solą i pieprzem.
  4. Masę mięsną rozłóż równomiernie na schabie, a na wierzchu ułóż grzyby. Ciasno zwiń roladę, obwiąż nicią. Obsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
  5. Następnie przełóż roladę do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Piecz 60 minut w temperaturze 220 st. C, polewając najpierw wodą, a następnie sosem spod pieczeni.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE