Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Schab z cebulką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 plastry  schabu z kością
  • 4 sztuki duże cebule
  • 100 g  smalcu
  • 6 łyżek  octu winnego
  • sól
  • pieprz
  • tymianek

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i rozbij tłuczkiem. Oprósz solą, pieprzem i odstaw na 10 minut, żeby przeszło przyprawami.
  2. Cebulę obierz i pokrój w krążki. Na patelni rozgrzej 50 g smalcu i podsmaż na nim cebulę. Następnie przełóż ją do garnka.
  3. Rozgrzej resztę smalcu i smaż na nim kotlety. Gdy będą gotowe zdejmij je z patelni i zabezpiecz przed wystygnięciem.
  4. Do tłuszczu pozostałego po smażeniu wlej ocet winny i podgrzewaj, aż płyn sie zredukuje o połowę. Wrzuć do niego cebulę, tymianek i dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj i podduś kilka minut.
  5. Na talerze wykładaj kotlety ze schabu i polewaj je sosem z cebulą.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE