Dzisiaj jest: Piątek, 14.05.2021 Imieniny: Bonifacego i Dobiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Schab ze śliwkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 1 kg  karkówki wieprzowej bez kości
  • 15 sztuk śliwek suszonych bez pestek
  • 1 łyżeczka  mąki pszennej
  • 50 ml  śmietany
  • olej
  • 1 łyżeczka  bazylii
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso opłucz, osusz, natrzyj solą i pieprzem. Zrób kilka otworów ostrym nożem i powkładaj w nie śliwki. Następnie zawiń mięso nitkami, aby śliwki nie wypadły.
  2. Włóż do blachy, podlej odrobiną oleju. Piecz 90 minut w temperaturze 180-200 st. C, podlewając od czasu do czasu odrobiną wody. Pod koniec pieczenia mięso posyp bazylią.
  3. Sos powstały w trakcie pieczenia zapraw mąką i śmietaną, polej nim mięso.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE