Dzisiaj jest: Środa, 04.12.2024 Imieniny: Barbary i Piotra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Słodka kapusta z grochem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 główka  białej kapusty
  • 1 szklanka  grochu
  • 3 sztuki żeberka świeże lub wędzone
  • 1 sztuka cebula
  • pieprz czarny ziarnisty
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • olej
  • 2-3 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 1/2 sztuki pęczka koperku

Sposób przyrządzania:

  1. Groch namocz przez noc w wodzie.
  2. Kapustę poszatkuj, wrzuć do garnka i zalej 200 ml wody. Dodaj pieprz ziarnisty, ziele angielskie i listek laurowy. Żeberka pokrój w paski i również wrzuć do kapusty. Gotuj 40 minut na małym ogniu.
  3. Groch ugotuj do miękkości w wodzie, w której się moczył. Cebulę obierz, posiekaj i zeszkli ją na łyżce rozgrzanego oleju. Następnie zmiksuj cebulę z połową ugotowanego grochu.
  4. Dodaj do gotującej się kapusty zmiksowany i cały groch oraz koncentrat. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj 10-15 minut. Na koniec dodaj sok z cytryny i posiekany koperek. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE