Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 400 g makaronu spaghetti
- 250 g polędwicy
- 300 g pieczarek
- 200 g startego żółtego sera
- 3 łyżki margaryny
- 1 łyżka oleju
- 3 ząbki czosnku
- śmietana
- sól
- pieprz
- słodka papryka
- bazylia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron gotujemy w dużym garnku,odcedzamy,następnie przekładamy z powrotem do garnka.
- Oczyszczone pieczarki kroimy w ćwiartki, dusimy w margarynie, aż większość wody odparuje, następnie dodajemy polędwicę. Odstawiamy.
- Dodajemy śmietanę, ser i roztarty czosnek. Jeżeli ser się nie rozpuści, należy sos tak podgrzać, aby miał gęstą konsystencję.
- Sos przelewamy do garnka z makaronem, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników