Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Stek grillowany z masłem czosnkowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 2 kg  steków wołowych
  • 120 g  masła
  • 4 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  granulowanego czosnku
  • sól
  • pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Rozgrzej grill do wysokiej temperatury.
  2. W rondelku rozpuść masło. Dodaj czosnek granulowany i rozgniecione ząbki czosnku, wymieszaj i odstaw.
  3. Każdy stek oprósz solą i pieprzem.
  4. Steki grilluj przez 4-5 minut z każdej strony (można dłużej w zależności od upodobań). Przełóż na podgrzane talerze i obficie polej masłem czosnkowym. Odstaw na 2-3 minuty, aby masło wsiąkło w mięso.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 23

Przepisy: 54


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE