Przygotowanie:
Kuchnia:
amerykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1/2 kg rostbefu wołowego
- 100 ml oliwy z oliwek
- 30 sztuk gotowej przyprawy do mięs
- 2 łyżki soku z cytryny
- 50 ml sosu Worcester
|
|
Sposób przyrządzania:
- Z mięsa wytnij steki. Każdy delikatnie ponakłuwaj widelcem, następnie skrop sokiem z cytryny i oliwą z oliwy.
- Mięso posyp przyprawą do mięs i odstaw do lodówki, na co najmniej 1 godzinę. Grilluj po około 6 minut z każdej strony polewając sosem Worcester. Podawać z sałatką i / lub z pieczonymi ziemniaczkami.
- Jeśli wolisz wołowinę mniej bądź bardziej wypieczoną, dostosuj czas grillowania do własnych upodobań.