Dzisiaj jest: Wtorek, 21.09.2021 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Sznycel wieprzowy z sosem z tuńczyka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 4 sztuki wieprzowe sznycle
  • 200 ml  gęstej śmietany
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym (10 dag)
  • 4 sztuki filety z sardeli
  • 1 łyżka  mąki
  • 1 łyżka  suszonego oregano
  • 1/2 szklanki  białego wina
  • 2 łyżki  octu
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Sznycle lekko zbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i mąką.
  2. Rozgrzać olej na patelni, smażyć po 3 min z każdej strony.
  3. Zdjąć i trzymać w cieple. Tłuszcz wylać.
  4. Osączone filety z sardeli i tuńczyka rozgnieść widelcem, włożyć na patelnię, dodać wino, śmietanę, sok z cytryny, oregano i ocet. Doprawić solą oraz pieprzem, chwilę pogotować, a następnie zmiksować.
  5. Sznycle polać sosem, przybrać plasterkami cytryny i natką pietruszki lub trybułą.
Smacznego !


Źródło przepisu: Książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 50


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE