Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Szybkie kotlety z indyka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki duże filety z piersi indyka
  • 1 łyżka  mąki
  • 2 łyżki  oleju
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • kilka liści sałaty
  • 2 sztuki pomidory

Sposób przyrządzania:

  1. Filety umyj, osusz i przekrój wzdłuż tak by z każdego powstały 2 kotlety. Każdy kotlecik delikatnie rozbij drewnianym tłuczkiem i obtocz w mące.
  2. Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim kotleciki, po 2 minuty z każdej strony. Na koniec dopraw do smaku solą.
  3. Na talerzu ułóż umyte liście sałaty i ćwiartki pomidora. Na sałacie ułóż usmażone filety i każdy z nich udekoruj łyżeczką masła.
Smacznego!


Źródło przepisu: kolekcja dobrej kuchni


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE