Dzisiaj jest: Wtorek, 11.08.2020 Imieniny: Zuzanny i Filomeny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Szynka zapiekana w musztardowej skorupce


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 1 kg  szynki
  • 1 sztuka słoiczek musztardy francuskiej z gorczycą
  • 1 sztuka jajko
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1/2 szklanki  bułki tartej
  • 1/2 szklanki  bulionu drobiowego
  • 1 pęczek  świeżego tymianku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Szynkę umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem oraz roztartym czosnkiem. Przełóż do brytfanny i polej bulionem. Piecz 50 minut w temperaturze 200 st. C, od czasu do czasu polewając powstałym sosem.
  2. Do miseczki wbij jajko. Dodaj bułkę tartą, musztardę i wymieszaj. Dodaj pokrojony świeży tymianek, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
  3. Szynkę wyjmij z brytfanny i odstaw, by przestygła. Wierzch i boki ostudzonego mięsa obłóż przygotowaną pastą tymiankową. Zapiekaj jeszcze 15 minut w temperaturze 200 st. C, aż skórka się zarumieni.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE