Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Szynka zapiekana w musztardowej skorupce


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 1 kg  szynki
  • 1 sztuka słoiczek musztardy francuskiej z gorczycą
  • 1 sztuka jajko
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1/2 szklanki  bułki tartej
  • 1/2 szklanki  bulionu drobiowego
  • 1 pęczek  świeżego tymianku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Szynkę umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem oraz roztartym czosnkiem. Przełóż do brytfanny i polej bulionem. Piecz 50 minut w temperaturze 200 st. C, od czasu do czasu polewając powstałym sosem.
  2. Do miseczki wbij jajko. Dodaj bułkę tartą, musztardę i wymieszaj. Dodaj pokrojony świeży tymianek, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
  3. Szynkę wyjmij z brytfanny i odstaw, by przestygła. Wierzch i boki ostudzonego mięsa obłóż przygotowaną pastą tymiankową. Zapiekaj jeszcze 15 minut w temperaturze 200 st. C, aż skórka się zarumieni.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE