Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
200 g mielonej polędwicy wołowej (musi być świeża i dobrze schłodzona)
1 sztuka szalotka
20 sztuk małych kaparów
2-4 sztuki korniszony
2 łyżeczki brandy
2 sztuki filety anchois
2 łyżki musztardy dijon
2 sztuki surowe żółtka (skorupki sparz wrzątkiem)
sól
pieprz świeżo mielony
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę i korniszony bardzo drobno posiekaj. Kapary przekrój na połówki.
- Mięso włóż do miseczki. Dodaj 2 łyżeczki zimnej, przegotowanej wody i 2 łyżeczki brandy. Wymieszaj i uformuj na talerzach 2 porcje tatara.
- Mięso posyp dużą ilością pieprzu. Obok ułóż posiekane cebulę, korniszony, kapary, filety anchois, musztardę i po jednym żółtku.
- Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu, razem ze świeżym pieczywem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka