Dzisiaj jest: Poniedziałek, 01.06.2020 Imieniny: Jakuba i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Tatar


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 200 g  mielonej polędwicy wołowej (musi być świeża i dobrze schłodzona)
  • 1 sztuka szalotka
  • 20 sztuk małych kaparów
  • 2-4 sztuki korniszony
  • 2 łyżeczki  brandy
  • 2 sztuki filety anchois
  • 2 łyżki  musztardy dijon
  • 2 sztuki surowe żółtka (skorupki sparz wrzątkiem)
  • sól
  • pieprz świeżo mielony

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę i korniszony bardzo drobno posiekaj. Kapary przekrój na połówki.
  2. Mięso włóż do miseczki. Dodaj 2 łyżeczki zimnej, przegotowanej wody i 2 łyżeczki brandy. Wymieszaj i uformuj na talerzach 2 porcje tatara.
  3. Mięso posyp dużą ilością pieprzu. Obok ułóż posiekane cebulę, korniszony, kapary, filety anchois, musztardę i po jednym żółtku.
  4. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu, razem ze świeżym pieczywem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE