Dzisiaj jest: Poniedziałek, 04.07.2022 Imieniny: Teodora i Innocentego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5863

Udka duszone


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki udka
  • sól
  • pieprz
  • 3 sztuki pomidory
  • mały bakłażan
  • mała cukinia
  • 5 łyżek  oliwy
  • duża cebula
  • 2 sztuki posiekane ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka  ziół prowansalskich

Sposób przyrządzania:

  1. Udka (można je podzielić, odcinając pałki) natrzeć solą i pieprzem. Warzywa (oprócz pomidorów) pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plastry.
  2. Przygotowane udka obsmażyć na połowie oliwy, przykryć i dusić ok. 25 min. W rondlu na pozostałej oliwie zeszklić cebulę i czosnek. Dodać resztę warzyw i zioła, a następnie dusić na małym ogniu 10 min. Włożyć do warzyw udka i dusić jeszcze razem ok. 10 min. Podawać z pieczywem razowym.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta obiady z kurczaka


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE