Dzisiaj jest: Środa, 03.06.2020 Imieniny: Leszka i Kłotyldy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Ugali - gulasz wołowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

afrykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2-3 łyżki  oleju
  • 1 sztuka cebula
  • 30 dag  wołowiny gulaszowej
  • 3 łyżki  przecieru pomidorowego
  • mielone ziele angielskie
  • 1 sztuka listek laurowy
  • zioła prowansalskie
  • oregano
  • chili
  • 1 łyżka  przyprawy typu wegeta
  • sól
  • 1-2 sztuki zmiażdżone ząbki czosnku
  • 2 szklanki  wody
  • 1 sztuka marchew
  • 1 sztuka seler
  • 1 sztuka korzeń pietruszki
  • 1 szklanka  rosołu
  • 1/2 szklanki  kaszy manny

Sposób przyrządzania:

    Na gorący olej wrzuć pokrojoną w grubą kostkę cebulę. Gdy się zeszkli, dodaj wołowinę pokrojoną jak na gulasz. Dołóż przecier pomidorowy, duś 15 minut, następnie dodaj przyprawy i czosnek. Wlej wodę, duś do miękkości. Miękkie mięso wyjmij, a do garnka wrzuć pokrojone warzywa. Gotuj, aż będą miękkie, a potem zmiksuj i wymieszaj z mięsem. Przypraw do smaku. W rondelku zagotuj rosół. Zdejmij z ognia i powoli, ciągle mieszając, wsypuj kaszę mannę. Gdy masa uzyska konsystencję twarogu, ustaw rondelek na ogniu i podgrzewaj jeszcze przez chwilę. Potem wyłóż kaszę na talerz i oblej sosem.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

    Joanna Węglarowicz

    Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


    Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE