Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 5 - 6 osób
Składniki
- 1 kg kwaśnych jabłek
- 500 g wątróbek drobiowych
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki tłuszczu
- cukier
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jabłka obierz, pokrój w ósemki. Do garnka wlej łyżkę tłuszczu, wrzuć pokrojone jabłka i duś pod przykryciem.
- Oprósz jabłka cukrem.
- Wątróbkę oczyść z błon, obtocz w mące i usmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Na talerz wyłóż duszone jabłka, a na wierzchu ułóż wątróbkę.
Źródło przepisu: moja Kuchnia