Dzisiaj jest: Wtorek, 07.12.2021 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Wątróbka z jabłkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  kwaśnych jabłek
  • 500 g  wątróbek drobiowych
  • 2 łyżki  mąki pszennej
  • 2 łyżki  tłuszczu
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jabłka obierz, pokrój w ósemki. Do garnka wlej łyżkę tłuszczu, wrzuć pokrojone jabłka i duś pod przykryciem.
  2. Oprósz jabłka cukrem.
  3. Wątróbkę oczyść z błon, obtocz w mące i usmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Na talerz wyłóż duszone jabłka, a na wierzchu ułóż wątróbkę.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE