Dzisiaj jest: Piątek, 29.05.2020 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Wątróbka z warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  wątróbki cielęcej
  • 2 łyżki  masła
  • 2 sztuki pory
  • pół średniego selera korzeniowego
  • łodyga selera naciowego
  • mała puszka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka  mąki
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Wątróbkę opłukać, pokroić na długie, cienkie paski, posypać pieprzem i rozgniecionym czosnkiem, oprószyć mąką. Zrumienić na maśle w płaskim garnku o grubym dnie. Dodać umyte, pokrojone na plasterki pory i obrany, pokrojony w drobną kostkę seler korzeniowy, wymieszać z koncentratem pomidorowym, doprawić do smaku solą.
  2. Dusić pod przykryciem na małym ogniu, podlewając ewentualnie wodą. Posypać posiekanym selerem naciowym, podawać z ryżem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE