Dzisiaj jest: Wtorek, 11.08.2020 Imieniny: Zuzanny i Filomeny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Wołowina w winie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 600 g  wołowiny bez kości
  • 3 łyżki  oleju
  • 50 ml  czerwonego wytrawnego wina
  • 1 łyżka  sosu sojowego
  • 1 ząbek  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • 400 g  brukselki
  • 5 sztuk pomidorków koktajlowych

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w cienkie paski. Podsmaż na rozgrzanym oleju. Dopraw do smaku solą, pieprzem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i tymiankiem.
  2. Do mięsa wlej sos sojowy, wino i wymieszaj. Smaż przez chwilę, aż sos odparuje. Duś na wolnym ogniu pod przykryciem.
  3. Brukselkę odgotuj w osolonej wodzie. Odsącz i dodaj do duszącego się mięsa.
  4. Pomidorki umyj, osusz i przekrój na połówki. Dodaj do mięsa i gotuj całość jeszcze 2-3 minuty.
Smacznego!


Źródło przepisu: gazeta moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE