Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Wołowina z warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  kaszy kuskus
  • 50 dag  łopatki wołowej bez kości
  • 2 sztuki marchewki
  • 2 sztuki buraki
  • 25 dag  dyni
  • 25 dag  cebuli
  • 35 dag  białej kapusty
  • 2 sztuki pomidory
  • 25 dag  cukinii
  • 50 dag  ziemniaków
  • 1/2 szklanki  oliwy z oliwek
  • pieprz cayenne
  • kminek
  • ziele angielskie
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obrać i drobno posiekać. Mięso pokroić w kostkę. Warzywa obrać, umyć, osuszyć i pokroić w słupki o długości około 5 centymetrów.
  2. W garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej przez 10 minut mięso z cebulą. Doprawić do smaku pieprzem, kminkiem, zielem angielskim i solą.
  3. Do garnka z mięsem wlać 125 ml wody, przykryć i dusić przez 30 minut. Po tym czasie wrzucić pokrojone warzywa i ziemniaki. Dolać wody tak, by przykryła wszystkie składniki. Podgotować przez 20 minut na średnim ogniu.
  4. Kaszę zalać osolonym wrzątkiem z łyżką oleju i poczekać, aż wchłonie całą wodę.
  5. Kuskus wyłożyć na talerz i obłożyć go wołowiną z warzywami. Sos podawać osobno.
Smacznego!


Źródło przepisu: kolekcja dobrej kuchni


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE