Dzisiaj jest: Piątek, 29.05.2020 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Zapiekanka makaronowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  makaronu rurki
  • 200 g  makaronu kolanka
  • 100 g  mrożonych brokułów
  • 100 g  mrożonej fasolki szparagowej
  • 3 sztuki pieczarki
  • 1/4 sztuki papryki czerwonej
  • 8 sztuk czarnych oliwek (bez pestek)
  • 200 g  wędliny
  • 100 g  sera gouda
  • 5 g  margaryny
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron, brokuły i fasolkę szparagową odgotować w osolonej wodzie.Pieczarki obrać i razem z oliwkami pokroić w plasterki. Paprykę umyć, obrać i pokroić w kostkę. Wędlinę pokroić w kostkę. Ser potarkować na tarce o małych oczkach.
  2. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną. Wsypać połowę makaronu, brokułów, fasolki, pieczarek, papryki, oliwek i wędliny. Następnie zrobić drugą warstwę, zaczynając od makaronu. Wierzch zapiekanki posypać startym, żółtym serem.
  3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i zapiekać, aż ser się roztopi.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE