Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zapiekanka z czerstwego chleba


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk kromek chleba
  • 12 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 150 g  sera gouda
  • 12 sztuk plasterków salami
  • 10 sztuk czarnych oliwek
  • 2 ząbki  czosnku
  • tymianek
  • oliwa
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i wymieszaj z 4 łyżkami oliwy. Dopraw do smaku solą i tymiankiem.
  2. Pomidorki umyj i przekrój na połówki. Ser starkuj na tarce o drobnych oczkach.
  3. Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą i ułóż na dnie 4 kromki chleba. Posmaruj je wcześniej przygotowaną oliwą z czosnkiem. Ułóż plasterki salami i posyp połową starkowanego sera.
  4. Ułóż drugą warstwę zaczynając od chleba posmarowanego oliwą. Na wierzch połóż pomidorki. Posyp serem i udekoruj oliwkami.
  5. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i zapiekaj 30 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE