Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- olej
- 1 sztuka pierś z kurczaka
- 100 g salami w plastrach
- 100 g sera żółtego w plastrach
- 1/4 sztuki papryki
- sól
- 1 sztuka ogórek konserwowy
- 1 sztuka jajko
- bułka tarta
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka umyj, osusz i pokrój na 4 kotlety. Oprósz solą i odstaw na 10 minut. Paprykę umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój wzdłuż w paski. Ogórki pokrój na ćwiartki.
- Następnie na każdym kotlecie ułóż plaster salami, plaster sera, kawałek papryki i ogórka.
- Całość zwiń w rulonik i zepnij wykałaczką. Gotowe roladki obtaczaj w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
- Podawaj z ziemniakami i surówką.
Źródło przepisu: przyślij przepis!