Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
olej
1 sztuka pierś z kurczaka
100 g salami w plastrach
100 g sera żółtego w plastrach
1/4 sztuki papryki
sól
1 sztuka ogórek konserwowy
1 sztuka jajko
bułka tarta
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka umyj, osusz i pokrój na 4 kotlety. Oprósz solą i odstaw na 10 minut. Paprykę umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój wzdłuż w paski. Ogórki pokrój na ćwiartki.
- Następnie na każdym kotlecie ułóż plaster salami, plaster sera, kawałek papryki i ogórka.
- Całość zwiń w rulonik i zepnij wykałaczką. Gotowe roladki obtaczaj w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
- Podawaj z ziemniakami i surówką.
Źródło przepisu: przyślij przepis!