Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ziemniaki nadziewane


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk dużych, mniej więcej tej samej wielkości ziemniaków
    Nadzienie
  • 15 dag  sera żółtego startego
  • 2 łyżki  jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka  oliwy ze szczyptą bazylii i łyżką koncentratu pomidorowego
  • plasterek pokrojonej wędliny zmieszany z łyżeczką musztardy
  • biały ser roztarty z ziołami
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki wyszorować, osuszyć, po czym owinąć w folię (można przedtem każdy ziemniak powlec cieniutko oliwą). Piec na ruszcie około godziny. Zanim ziemniaki się upieką, przygotować nadzienie.
  2. Odwinąć ziemniaki z folii, przeciąć na krzyż i do nacięcia włożyć nadzienie. Podawać gorące w serwetkach lub na talerzykach.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE