Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
8 sztuk dużych, mniej więcej tej samej wielkości ziemniaków
- Nadzienie
15 dag sera żółtego startego
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka oliwy ze szczyptą bazylii i łyżką koncentratu pomidorowego
plasterek pokrojonej wędliny zmieszany z łyżeczką musztardy
biały ser roztarty z ziołami
sól
pieprz
cukier
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki wyszorować, osuszyć, po czym owinąć w folię (można przedtem każdy ziemniak powlec cieniutko oliwą). Piec na ruszcie około godziny. Zanim ziemniaki się upieką, przygotować nadzienie.
- Odwinąć ziemniaki z folii, przeciąć na krzyż i do nacięcia włożyć nadzienie. Podawać gorące w serwetkach lub na talerzykach.
Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis