Dzisiaj jest: Wtorek, 07.12.2021 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Ziemniaki nadziewane


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk dużych, mniej więcej tej samej wielkości ziemniaków
    Nadzienie
  • 15 dag  sera żółtego startego
  • 2 łyżki  jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka  oliwy ze szczyptą bazylii i łyżką koncentratu pomidorowego
  • plasterek pokrojonej wędliny zmieszany z łyżeczką musztardy
  • biały ser roztarty z ziołami
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki wyszorować, osuszyć, po czym owinąć w folię (można przedtem każdy ziemniak powlec cieniutko oliwą). Piec na ruszcie około godziny. Zanim ziemniaki się upieką, przygotować nadzienie.
  2. Odwinąć ziemniaki z folii, przeciąć na krzyż i do nacięcia włożyć nadzienie. Podawać gorące w serwetkach lub na talerzykach.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE