Dzisiaj jest: Niedziela, 03.07.2022 Imieniny: Jacka i Anatola



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5863

Ziemniaki z boczkiem i kurkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 30 dag  wędzonego boczku
  • 12 dag  ziemniaków
  • 13 dag  mrożonych obgotowanych kurek
  • 5 dag  cebuli
  • 5 dag  śmietany 30%
  • 5 dag  masła
  • sól
  • pieprz
  • 10 dag  kukurydzy konserwowej
  • 2 łyżki  sosu meksykańskiego ze słoika
  • 2 łyżki  słodkiej mielonej papryki

Sposób przyrządzania:

  1. Boczek i cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż na suchej patelni. Następnie dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Duś na małym ogniu podlewając odrobiną wody.
  2. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodaj sos, paprykę i kurki. Podgotuj przez chwilę. Dodaj masło, kukurydzę i dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
  3. Następnie dodaj śmietanę i zagotuj.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE