Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
30 dag wędzonego boczku
12 dag ziemniaków
13 dag mrożonych obgotowanych kurek
5 dag cebuli
5 dag śmietany 30%
5 dag masła
sól
pieprz
10 dag kukurydzy konserwowej
2 łyżki sosu meksykańskiego ze słoika
2 łyżki słodkiej mielonej papryki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Boczek i cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż na suchej patelni. Następnie dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Duś na małym ogniu podlewając odrobiną wody.
- Gdy ziemniaki będą miękkie, dodaj sos, paprykę i kurki. Podgotuj przez chwilę. Dodaj masło, kukurydzę i dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
- Następnie dodaj śmietanę i zagotuj.
Źródło przepisu: przyślij przepis!