Dzisiaj jest: Czwartek, 24.06.2021 Imieniny: Jana i Danuty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Ziemniaki z boczkiem i kurkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 30 dag  wędzonego boczku
  • 12 dag  ziemniaków
  • 13 dag  mrożonych obgotowanych kurek
  • 5 dag  cebuli
  • 5 dag  śmietany 30%
  • 5 dag  masła
  • sól
  • pieprz
  • 10 dag  kukurydzy konserwowej
  • 2 łyżki  sosu meksykańskiego ze słoika
  • 2 łyżki  słodkiej mielonej papryki

Sposób przyrządzania:

  1. Boczek i cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż na suchej patelni. Następnie dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Duś na małym ogniu podlewając odrobiną wody.
  2. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodaj sos, paprykę i kurki. Podgotuj przez chwilę. Dodaj masło, kukurydzę i dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
  3. Następnie dodaj śmietanę i zagotuj.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE