Dzisiaj jest: Czwartek, 02.12.2021 Imieniny: Pauliny i Balbiny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Zrazy wieprzowe z nadzieniem z sera


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki sznycle wieprzowe (po 120 g)
  • 1 pęczek  bazylii
  • 1 łyżeczka  soku cytrynowego
  • 125 g  mascarpone
  • sól
  • pieprz
  • 500 g  pomidorów
  • 200 g  mozzarelli
  • 2 ząbki  czosnku
  • 4 sztuki cienkie plastry szynki parmeńskiej
  • 3 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1/4 l  gorącego bulionu mięsnego
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka  skrobi

Sposób przyrządzania:

  1. Sznycle osuszyć papierem kuchennym. Bazylię umyć, osuszyć, oberwać z niej listki, drobno je posiekać i razem z sokiem cytrynowym domieszać do mascarpone. Całość doprawić solą i pieprzem. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, wypestkować i pokroić na paseczki, usuwając przy tym szypułki. Mozzarellę pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać i pokroić na cienkie plasterki.
  2. Sznycl posmarować mascarpone. Na każdym sznyclu położyć plasterek szynki, pomidory, mozzarellę oraz czosnek. Sznycle zrolować , owinąć nicią i związać nicią lub wykałaczkami. Zrazy natrzeć solą oraz pieprzem, włożyć na rozgrzaną oliwę i obsmażyć dookoła na silnym ogniu.
  3. Wlać bulion, nakryć rondel pokrywką i dusić zrazy na średnim ogniu ok. 45 minut. Po uduszeniu wyjąć i odstawić w ciepłe miejsce. Sos krótko pogotować. Koncentrat pomidorowy wymieszać ze skrobią i zagęścić nim sos. Tak przygotowanym sosem polać zrazy.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 35


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE