Dzisiaj jest: Wtorek, 02.06.2020 Imieniny: Erazma i Marianny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Żywieckie prażuchy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 500 g  mąki graham
  • 2 łyżki  soli
  • 100 g  wędzonego boczku
  • maślanka lub kefir

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę i sól wsyp na rozgrzaną patelnię. Praż, ciagle mieszając do momentu, aż składniki będą miały złotawy kolor.
  2. Zagotuj 1,5 l wody i dodaj ją do smażącej się mąki (tyle, aby ciasto nie było zbyt gęste).
  3. Boczek pokrój w cienkie plastry i podsmaż na czystej patelni, by powstał bekon.
  4. Z ciasta formuj kluseczki. Gotuj je w osolonym wrzątku przez 5 minut. Wyjmuj łyżką cedzakową.
  5. Kluseczki podawaj z bekonem i maślanką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE