Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Antrykot z sosem estragonowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Wołowinę z sosem estragonowym najlepiej podawać z ugotowanymi i podsmażonymi ziemniakami.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 kawałki  antrykot
  • oliwa
  • 1 sztuka  cebula czerwona
  • 2 łyżki  ocet winny
  • 2 gałązki  estragon
  • 3 sztuki  żółtko z jajka
  • 4 łyżki  woda
  • 100 g  masło
  • sok z cytryny
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    świeżo mielony, do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Antrykot umyj, osusz i oprósz pieprzem. Odstaw mięso na 30 minut do lodówki. Następnie usmaż antrykot na rozgrzanej oliwie, zdejmij z patelni i oprósz solą.
  2. Cebulę obierz i drobno posiekaj. W garnku zagotuj ocet z cebulą i estragonem. Po 2 minutach zestaw garnek z ognia i zostaw do wystygnięcia. Dodaj wodę i żółtka. Podgrzewając, ubijaj. Zdejmij z ognia, dodaj kawałki masła. Wymieszaj i dopraw do smaku.
  3. Sos podawaj do mięsa.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 5

Przepisy: 37


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE