Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 3 sztuki podwójne filety z kurczaka
- 1 sztuka jajko
- 1 sztuka czerwona papryka
- 20 dag pieczarek
- 2-3 ząbki czosnku
- płatki kukurydziane
- 1 sztuka cebula
- sól
- pieprz
- 1 łyżka ostrej mielonej papryki
- oliwa
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka kurkumy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filety pokrój w dużą kostkę. Dodaj zmiażdżony czosnek, dopraw do smaku. Wlej kilka łyżek oliwy. Wymieszaj i odstaw do ostygnięcia.
- Cebulę posiekaj i podsmaż. Dodaj pokrojoną w paski paprykę i pieczarki. Dopraw. Smaż do miękkości.
- Mięso obtocz w roztrzepanym jajku i płatkach. Smaż na głębokim tłuszczu. Wymieszaj z papryką i pieczarkami.
Źródło przepisu: przyślij przepis!