Dzisiaj jest: Wtorek, 25.01.2022 Imieniny: Pawła i Miłosza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Aromatyczny gulasz wołowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 50 dag  cebuli
  • 3 ząbki  czosnku
  • 70 dag  wołowiny
  • 60 ml  oleju
  • 1 łyżka  przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka  mielonej słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka  kminku
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 1 łyżka  majeranku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule oraz czosnek obierz i drobno posiekaj. Mięso oczyść, umyj i pokrój w kostkę.
  2. W dużym garnku rozgrzej olej i zrumień na nim cebulę. Następnie dodaj kawałki mięsa oraz przecier pomidorowy i smaż przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Przypraw łyżką słodkiej mielonej papryki i kminkiem. Dodaj liście laurowe oraz czosnek i zalej 1 litrem wody. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Duś pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie.
  3. Wołowinę wyjmij z gulaszu. Pozostałe składniki w garnku zmiksuj, po czym ponownie włóż mięso. Podgrzewaj wszystko przez 10 minut. Dopraw do smaku majerankiem i ewentualnie solą i pieprzem.
  4. Gulasz zdejmij z ognia i lekko przestudź. Gotowe porcje możesz ozdobić kawałkami papryki, cebuli oraz natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE