Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 2 kg ziemniaków
- 1/2 sztuki cukinii
- 4 sztuki jajka
- olej
- 1 sztuka pętko kiełbasy
- przyprawy
- 1 sztuka cebula
- 3-4 łyżki mąki
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki i cukinię umyj, osusz i obierz. Cebulę i czosnek obierz. Z cukinii usuń gniazdo nasienne. Miąższ z cukinii, ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce. Czosnek przeciśnij przez praskę.
- Kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Odstaw, żeby ostygła. Następnie dodaj ją do startych warzyw, wymieszaj.
- Do masy dodaj jajka, mąkę, czosnek, sól i pieprz. Wymieszaj. Piecz 1,5 godziny w 200 st. C.
Źródło przepisu: przyślij przepis!