Dzisiaj jest: Czwartek, 06.02.2025 Imieniny: Doroty i Tytusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Bałkańskie pulpety


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 60 dag  mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
  • 10 dag  sera feta
  • 3 ząbki  czosnku
  • słodka papryka mielona
  • papryczka chili
  • 3 łyżki  bułki tartej
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso mielone włóż do miski. Dodaj jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz bułkę tartą. Dopraw do smaku solą, pieprzem, słodką papryką oraz papryczką chili. Wyrób wszystko na jednolitą masę.
  2. Nabieraj porcję masy mięsnej formując placek. Na jego środku połóż kostkę sera feta i uformuj pulpecik. Czynność powtarzaj do wyczerpania składników.
  3. Gotowe pulpety nadziewaj na wilgotne patyczki do szaszłyków i układaj na ruszcie w piekarniku. Zapiekaj, aż pulpety się zrumienią.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE