Dzisiaj jest: Czwartek, 10.10.2024 Imieniny: Pauliny i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Biała kiełbasa w czerwonym winie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Biała kiełbasa w czerwonym winie to sposób na wykwintne podanie pospolitej białej kiełbasy.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  kiełbasa biała
  • 2 sztuki  cebula
  • 1 sztuka  jabłko
  • 1 szklanka  wino czerwone wytrawne
  • 2 gałązki  rozmaryn
  • 1 łyżka  miód
  • sól
    do smaku
  • 3 łyżki  olej

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz, pokrój w piórka. Jabłko umyj, pokrój w kostkę. Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj owoce i smaż jeszcze 2 minuty.
  2. Do składników na patelni wlej czerwone wino. Dodaj rozmaryn oraz miód. Dopraw solą.
  3. Cebulę z jabłkami zdejmij z patelni. Kiełbasy podsmaż ze wszystkich stron, po czym przełóż do naczynia żaroodpornego.
  4. Na kiełbasy wyłóż cebulę z jabłkami i winem. Piecz 40 minut w 180 st. C. Przed podaniem udekoruj potrawę świeżym rozmarynem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE