Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki kiełbasa biała
- 2 sztuki cebula
- 1 sztuka jabłko
- 1 szklanka wino czerwone wytrawne
- 2 gałązki rozmaryn
- 1 łyżka miód
- sól
do smaku - 3 łyżki olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebule obierz, pokrój w piórka. Jabłko umyj, pokrój w kostkę. Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj owoce i smaż jeszcze 2 minuty.
- Do składników na patelni wlej czerwone wino. Dodaj rozmaryn oraz miód. Dopraw solą.
- Cebulę z jabłkami zdejmij z patelni. Kiełbasy podsmaż ze wszystkich stron, po czym przełóż do naczynia żaroodpornego.
- Na kiełbasy wyłóż cebulę z jabłkami i winem. Piecz 40 minut w 180 st. C. Przed podaniem udekoruj potrawę świeżym rozmarynem.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku