Dzisiaj jest: Niedziela, 20.09.2020 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Biała kiełbasa w mięsie mielonym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 700 g  mielonej wieprzowiny
  • olej
  • 6 sztuk kawałków parzonej białej kiełbasy
  • 6 sztuk liści kapusty pekińskiej
  • 2 sztuki jajka
  • 1 sztuka kajzerka
  • 1 szklanka  mleka
  • 2-3 łyżki  bułki tartej
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1 szklanka  bulionu
  • 1/2 łyżeczki  słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki  majeranku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Liście kapusty sparz, owiń nimi białą kiełbasę. Bułkę namocz w mleku i odciśnij. Mięso mielone wymieszaj z jajkami, bułką tartą i kajzerką.
  2. Składniki wyrób na jednolitą masę. Dopraw do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i majerankiem.
  3. Masę mięsną podziel na 6 części i uformuj z nich placki. Na środek każdego połóż kiełbasę zawiniętą w kapustę i obtocz mięsem formując roladki. Usmaż je na rozgrzanym oleju. Następnie zalej bulionem, posyp drobno posiekaną papryką i duś przez 10 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE