Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
700 g mielonej wieprzowiny
olej
6 sztuk kawałków parzonej białej kiełbasy
6 sztuk liści kapusty pekińskiej
2 sztuki jajka
1 sztuka kajzerka
1 szklanka mleka
2-3 łyżki bułki tartej
1/2 sztuki czerwonej papryki
1 szklanka bulionu
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1/2 łyżeczki majeranku
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Liście kapusty sparz, owiń nimi białą kiełbasę. Bułkę namocz w mleku i odciśnij. Mięso mielone wymieszaj z jajkami, bułką tartą i kajzerką.
- Składniki wyrób na jednolitą masę. Dopraw do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i majerankiem.
- Masę mięsną podziel na 6 części i uformuj z nich placki. Na środek każdego połóż kiełbasę zawiniętą w kapustę i obtocz mięsem formując roladki. Usmaż je na rozgrzanym oleju. Następnie zalej bulionem, posyp drobno posiekaną papryką i duś przez 10 minut.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników