Dzisiaj jest: Poniedziałek, 14.10.2024 Imieniny: Bernarda i Fortunaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Biała kiełbasa w piwie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk białych kiełbasek parzonych
  • 3 plastry  wędzonego boczku
  • 1/2 l  piwa jasnego
  • 1 łyżka  oleju rzepakowego
  • kilka ziaren pieprzu czarnego
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • sól
  • 1/2 sztuki papryczki chili
  • pieprz
  • papryka mielona ostra
  • 3-4 plastry  sera żółtego
  • świeży tymianek lub rzeżucha

Sposób przyrządzania:

  1. Kiełbaski lekko ponacinaj, boczek pokrój w cienkie paski i owiń je wokół kiełbasek.
  2. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, wsyp między kiełbaski przyprawy (ziarna pieprzu i ziela, odrobinę soli), skrop olejem, zalej piwem. Na wierzchu rozsyp oczyszczoną i pokrojoną w krążki papryczkę chili.
  3. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C. Piecz 60 minut. W połowie pieczenia odwróć kiełbaski, by się przyrumieniły.
  4. Jeśli płyn wyparuje, podlej piwem lub wodą. 10 minut przed końcem pieczenia połóż w naczyniu plastry sera. Po wyjęciu posyp danie świeżymi ziołami.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE